СНІД поширюється Дніпропетровщиною

СНІД поширюється ДніпропетровщиноюПроблема розповсюдження ВІЛ-інфекції та СНІДу вже давно набула у світі всеохоплюючого характеру. Епідемія швидко поширюється і в Україні.

Головне управління статистики у Дніпропетровській області відзначає, що за показниками захворюваності на ВІЛ/СНІД Дніпропетровщина посідає одне з лідируючих місць серед регіонів. Протягом січнявересня 2014р. в області взято під нагляд 2,5 тис. ВІЛ-інфікованих осіб з уперше в житті встановленим діагнозом. Загалом на обліку в закладах охорони здоровя перебуває понад 24 тис. інфікованих, серед яких кожний четвертий (а це 6 тис. осіб) хворий на СНІД.

Основними джерелами ураження є передача ВІЛ-інфекції через уведення наркотичних речовин інєкційним шляхом та внаслідок нерозбірливих статевих стосунків. Крім того, набула суттєвого поширення передача ВІЛ від хворої матері до дитини.

За 9 місяців п.р. у Дніпропетровській області від хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини, померло 806 осіб. Майже всі знаходилися у віці 1659 років, двоє з кожних трьох чоловіки.

Тож невідємними складовими успішного вирішення питання боротьби з ВІЛ-інфекцією мають бути заходи з формування пріоритету здорового способу життя, широкої інформаційно-консультаційної роботи, достатнього матеріального забезпечення лікувально-профілактичних закладів та проведення наукових досліджень.

Джерело: Дніпроград

dneprnews.info

Главный редактор новостного портала DneprNews.info

Rate author
Новостной портал Днепра
Add a comment

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті